Állandó lakcím bejelentés

Állandó lakcím bejelentés jogi következménye


Az 1992. évi LXVI. törvény szerint az állandó lakcím kapcsolattartási címnek minősül. Ha tehát valakinek nincs állandó bejelentett lakcíme, az olyan jogi következményekkel jár, hogy nem tud kapcsolatot tartani a hivatalos és nem hivatalos szervekkel, jogi és nem jogi személyekkel, nem tud ellentmondással élni nem jogos végrehajtás kezdeményezése esetén sem, hiszen mindezek a küldemények az állandó lakcímre érkeznek. Az át nem vett ajánlott levelek viszont a szabályok értelmében kézbesítettnek minősülnek. Ha Ön másképpen nem tud állandó lakcímre bejelentkezni, akkor keresse fel irodánkat, mert postakezelési szolgáltatás keretében állandó lakcímet is biztosítunk Önnek, hogy a kapcsolattartás ténye megvalósulhasson.


Állandó lakcím bejelentés veszélyei


Ha Önnek már nincs kapcsolata a régi bejelentett lakcímével, és ha Ön nem jelentkezik be az új állandó lakcímére, ahol át tudja venni a leveleit, akkor nem értesül arról, hogy a régi lakcímére fontos küldeménye érkezett. Ez azért veszélyes, mert a megváltozott jogszabály szerint az állandó lakcím már kapcsolattartási címnek minősül, ezért a kormányszervek minden hivatalos levelet az állandó lakcímre küldenek, amelyet így Ön nem lesz képes átvenni, mert már nem értesíti senki az ajánlott vagy egyéb küldeményeinek érkezéséről, és így sok ügye elintézetlenül marad. Azonban, ha velünk köt postakezelési és lakcímszolgáltatási szerződést, akkor ilyen veszély nem fenyegeti, mert az általunk biztosított állandó lakcím betölti az értesítési cím szerepét, és ebből kifolyólag mi a szerződés teljesítéseként azonnal továbbítjuk Önnek a leveleit beszkennelve az Ön által megadott e-mail címre, és így Ön értesül a küldeményeiről, és nem marad semmilyen fontos ügye elintézetlenül.


Ideiglenes lakcím bejelentés veszélyei


Az ideiglenes lakcím bejelentésének nincsenek veszélyei, mert postakezelési és lakcím szolgáltatás keretein belül mi biztosítunk állandó lakcímet ügyfeleinknek. Mivel az állandó lakcím kapcsolattartási címnek minősül, ezért az ajánlott és egyéb küldeményeket a hivatalos és egyéb szervek kizárólag a bejelentett állandó lakcímre küldik ki, tehát a bejelentett ideiglenes lakcímre, azaz a tartózkodási helyre nem érkeznek ilyen postai küldemények. Ezen kívül a törvény is előírja, hogy aki három hónapot meghaladóan nem tartózkodik életvitelszerűen az állandó lakcímén, az köteles ideiglenes lakcímet is bejelenteni.


Lakcím szolgáltatás ára