Lakcím bejelentés online

Lakcímbejelentés online és szerződéskötés online


Ahhoz hogy Ön igénybe tudja venni a lakcímszolgáltatásunkat, nem kell személyesen megjelennie budapesti irodánkban, hanem ottjonából, online is el tudja intézni, úgy, hogy a szerződést online köti meg velünk. Az online szerződést Ön vagy meghatalmazottja kötheti meg. Ekkor Önnek előre el kell utalnia a szolgáltatás díját, amelynek megérkezése után a Szolgáltató a keretszerződést, a számlát, és a kapcsolódó dokumentumokat, beszkennelve küldjük el az Ön által megadott e-mail címre. Ezután Önnek az érkezett dokumentumokat ki kell nyomtatnia, és átolvasás után aláírhatja. Aláírások után az összes érkezett dokumentumot be kell szkennelnie a személyes okmányaival együtt és el kell küldenie e-mailben nekünk. Miután az Ön által aláírt keretszerződés és kapcsolódó dokumentumok megérkeznek a számunkra, mi azokat kinyomtatjuk, aláírjuk, és beszkennelve és elküldjü e-mailben a Önnek. A Szerződés így érvényessé válik, mert mindkét félnél van aláírt példány. A szerződés létrejötte után mi online bejelentjük az állandó lakcímét, saját ügyfélkapunkat használva. A kiállíott lakcímkártyáért bemehet az Önhöz legközelebb levő kormányablakba, vagy a hivatal az Ön által megadott címre kézbesíti azt. Amennyiben a Ön 8 munkanapon belül nem küldi vissza e-mailben az említett dokumentumokat, abban az esetben jelen szerződés nem jön létre az Ön aláírásának hiánya miatt. Létre nem jött szerződés esetén a lakcímbejelentés nem fog megtörténni, az általa átutalt összeg nem jár vissza, hanem adminisztrációs költségként kerül elszámolásra.


Lakcím szolgáltatás Budapesten vidéki lakosok számára


Nem kell félni attól, hogy az Ön állandó lakcíme Budapesten van, mert az állandó lakcím a hatályos jogszabályok szerint csak kapcsolattartási címnek minősül, ami azt jelenti, hogy hivatalos leveleket az állandó lakcímre küldik az állami szervek, hatóságok és egyéb intézmények. Ha Ön igénybe veszi a lakcím szolgáltatásunkat, akkor a postakezelési szolgáltatásunk keretein belül a küldeményeit könnyen, gyorsan, ingyen vagy olcsón eljuttatjuk Önhöz, ezért nyugodtan lehet az állandó lakcíme Budapesten. Továbbá ha Önnek vidéken van bejelentve a tartózkodási helye, akkor további előnyöket élvezhet, mert az orvost, a fogorvost, az iskolai és az óvodai beiratkozást és hasonló Magyarországon igénybe vehető szolgáltatásokat az ideiglenes lakcímmel, azaz a tartózkodási hellyel is igénybe lehet venni.


Lakcímbejelentés online 2022


A 21. században már sok esetben nincs szükség papíralapú ügyintézésre, így lakcím bejelentő lapot sem szükséges kitölteni. Az állandó lakcím bejelentése is már online módon elintézhető, így nincs szükség sem időpontkérésre, sem hosszas sorbanállásra a kormányablaknál. Amennyiben Önnek van saját ügyfélkapu hozzáférése, a lakcímbejelentést akár Ön is meg tudja tenni, ehhez azonban előbb a lakcímbejelentés valódiságát igazoló dokumentumot az Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítő rendszer segítségével hitelesíttetni kell, majd az így hitelesített dokumentumot kell feltölteni az online lakcímbejelentés során. Ez az eljárás sok embernek általában nehézséget okoz. Mi azonban az ügyfeleink részére a lakcímbejelentés meghatalmazás alapján meg tudjuk csinálni a saját ügyfélkapunkon keresztül az ügyintézést. Figyelem, ebben az esetben csakis meghatalmazás adásával tudunk eljárni! Meghatalmazás nélkül nincs jogalapunk az Ön nevében bármit is tenni! Amennyiben online jelentjük be, akkor több időbe is beletelhet az ügyintézés, akár egy hét is eltelhet, amíg az új lakcímkártya elkészül, ellenben, ha személyesen elmegy a kormányablakhoz, akkor azonnal helyszínen elkészítik az új lakcímkártyát,így sok időt megspórol a személyes ügyintézéssel.


Lakcímbejelentés ügyfélkapun


Az ügyfélkaput újdonsága miatt sok ember még nem tudja használni és nagy gyakorlatot igényel, azonban jól képzett kollégáink ügyfélkapus ismeretekkel is rendelkeznek.


Lakcímbejelentés meghatalmazás


Ahhoz, hogy mi ügyfeleink helyett eljárhassunk online ügyfélkapun keresztül, személyesen aláírt meghatalmazást kell kibocsátaniuk számunkra, de természetesen ügyfeleink személyesen is elintézhetik a lakcímbejeletést kormányablakban, meghatalmazás nélkül.


Lakcím szolgáltatás ára