Állandó lakcím megszüntetése

Ha az Ön ismerőse, barátja, vagy rokona ott lakik Önnél


Ha a rokona, barátja vagy egyéb ismerőse ott lakik Önnél, akkor felmerülhet, hogy be szeretne jelentkezni Önhöz. El kell döntenie, hogy állandó vagy ideiglenes lakcím bejelentést engedélyez-e számára, vagy egyáltalán nem jelenti be. Ezt természetesen nem könnyű eldönteni, sok tényezőt meg kell vizsgálni. Az egyik ilyen tényező például, hogy az ismerősének van-e NAV vagy egyéb tartozása, mert ebben az esetben a NAV képviselője vagy a végrehajtó szerv is felkeresheti abból a célból, hogy vagyontárgyakat vagy egyéb ingóságokat foglaljon le. A NAV által kiküldött végrehajtó már egymillió forint tartozás esetén is minden esetben ellátogat az illető lakcímére.


Állandó vagy ideiglenes lakcím bejelentése szívességből


Ha a rokona, barátja vagy egyéb ismerőse nem lakik ott Önnél, akkor is felmerülhet, hogy szívességet kér abban a tekintetben, hogy be szeretne jelentkezni Önhöz. El kell döntenie, hogy állandó vagy ideiglenes lakcím bejelentést engedélyez-e számára, vagy egyáltalán nem jelenti be. Ezt természetesen ebben a helyzetben sem könnyű eldönteni, sok tényezőt itt is meg kell vizsgálni. Amennyiben rokona vagy egyéb ismerőse jelentkezik be Önhöz állandó lakcímként, azaz csak kapcsolattartási cím gyanánt használja az ingatlant, azaz életvitelszerűen nem lakik ott, a szívesség kérésnek még nincs vége, mert ha érkezik ajánlott vagy egyéb levele, minden esetben meg kell kérnie az ismerősének Önt, hogy adja oda a levelét, vagy az ajánlott levél érkezéséről szóló értesítést. Ebben az esetben időpontot kell egyeztetni az átvételről. Ez gyakran nehézkes, mert manapság senkinek sincs elég ideje, de az is lehet, hogy a nagy távolság jelent hátrányt a küldemények átadása megszervezésének tekintetében.


Lakcím bejelentés NAV adótartozás végrehajtása esetén


Amennyiben az ismerősének adó- vagy egyéb tartozása van, akkor a NAV, vagy a végrehajtó is felkeresheti az adott címen, abból a célból, hogy ingóságokat, vagyontárgyakat foglaljon le. A jogszabály szerint a NAV által küldött végrehajtó csak az állandó lakcímet keresheti fel foglalás céljából, az ideiglenes lakcímet nem, ezért amennyiben tudomása van az ismerőse bármilyen tartozásáról, akkor javasoljuk, hogy az ismerőse vegye igénybe postakezelési és lakcím szolgáltatásunkat, amelynek keretein belül állandó lakcímet biztosítunk. Természetesen amennyiben tudomásunkra jut, hogy ügyfelünknek jelentős adótartozása van, akkor mi sem kötünk vele szerződést, vagy meglévő szerződés esetén azt felbontottnak tekintjük, és az általunk biztosított lakcímet fiktiváljuk.


Ideiglenes lakcím bejelentésének túl sok hátránya nincs


Nem lehet pálcát törni azon ingatlantulajdonosok felett, akik nem engedélyezik a bérlőik, ismerőseik számára az állandó lakcím bejelentését. Gondoljon bele: Ön sem engedné meg akárkinek, hogy állandó lakcímként használja az Ön tulajdonában álló ingatlant. Ezzel szemben az ideiglenes lakcím bejelentést bármikor lehet engedélyezni azok számára, akik életvitelszerűen ott tartózkodnak, mert a hivatalos szervek az ajánlott és egyéb leveleket az állandó lakcímre küldik.


Állandó lakcím megszüntetése egyszerűen


Természetesen az általunk nyújtott állandó lakcím szolgáltatást bármikor megszüntetheti, és bejelentkezhet más lakóingatlanba, ha megoldódott Önnek a problémája a lakcímmel kapcsolatban, vagy például saját ingatlanhoz jutott. A szerződésünk nem tartalmaz hűségidőt, az általunk biztosított állandó lakcímet bármikor felmondhatja egy Ön által nekünk küldött e-mailben. Kérjük, hogy a szolgáltatást felmondó e-mailhez csatolja az új lakcímkártyája képét, amivel bizonyítja, hogy az állandó lakcíme már nem azonos azzal a címmel, amit tőlünk vett igénybe.Lakcím szolgáltatás ára