Végrehajtás bejelentett lakcímen

VÉGREHAJTÁS BEJELENTETT LAKCÍMEN


A végrehajtó iroda megbízottja csak azokat a vagyontárgyakat foglalhatja le, amelyek kétséget kizáróan az adósé. Ha ilyen vagyontárgy nincsen az állandó bejelentett lakcímen, akkor a végrehajtó nem foglalhat le semmit. Amennyiben Önnek tartozása áll fenn valamely követeléskezelő vagy behajtó cég felé, akkor is nyugodtan igénybe veheti lakcím szolgáltatásunkat, mert felkészült kollégáink képesek arra, hogy a felmerülő helyzeteket megfelelő módon kezeljék.


NAV VÉGREHAJTÁS FELFÜGGESZTÉSE IRÁNTI KÉRELEM


Azonban egész más a helyzet azok számára, akik a NAV-nak tartoznak, mert ha már az állampolgárnak több, mint egymilló forintos tartozása van, akkor előzetes értesítés nélkül is megjelenhet a végrehajtó az ingóságok és vagyontárgyak lefoglalása céljából. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy a felmerülő összeg befizetésének határideje előtt az adós fizetési könnyítési (részletfizetés, fizetési halasztási) kérelmet nyújt be a NAV felé. Amennyiben Ön tőlünk vesz igénybe lakcímszolgáltatást, úgy a tőlünk kapott állandó lakcímet csak kapcsolattartási címként fogja használni az 1992. évi LXVI. törvény 5§ (2) bekezdése szerint, tehát semmilyen ingóságot, vagyontárgyat nem fog tartani az általunk biztosított állandó lakcímen, amit a NAV végrehajtói lefoglalhatnának.


NAV ADÓTARTOZÁS VÉGREHAJTÁSA


Szerződött ügyfeleinknek adunk egy olyan lehetőséget is ezen kívül, ha már elkerülhetetlen a végrehajtás, hogy fel tudják venni a kapcsolatot a NAV illetékes ügyintézőjével, és írásban nyilatkozni tudnak, hogy az adott állandó lakcímet csak kapcsolattartási címként használják az 1992. évi LXVI. törvény 5§ (2) bekezdése alapján, tehát ott ingóságuk és vagyontárgyuk nincs. Amennyiben ezt a megelőző intézkedést valaki elmulaszja, és mégis megjelenik a NAV végrehajtója az adott lakcímen, akkor a lakcímét fiktiváljuk. Tehát ha nem a NAV, hanem valamely más végrehajtó vagy követeléskezelő megbízottja keresi fel Önt az adott lakcímen, az nem képezi a lakcím megszüntetésének alapját, azaz nem fiktiváljuk a lakcímét, mert ahogy fent említettük, kollégáink képesek arra, hogy ezt a helyzetet kezeljék.Lakcím szolgáltatás ára